Slap af og lad din investering vokse!

I stedet for aktivt at bruge tid på at jagte og udvælge enkeltaktier, kan man vælge at investere i indeksfonde fx udenlandske ETF’er med meget lave omkostninger. Et eksempel kunne være iShares’ Core S&P 500 UCITS ETF, hvor man investerer i de største amerikanske aktier med årlige omkostninger på bare 0,07%.

Denne form for investering kaldes også passiv investering. Det er ikke bare en nem måde at investere på, ofte er det også her man får det bedste afkast i sidste ende.
Det skyldes bl.a., at det over tid kan være uhyre vanskeligt – hvis ikke umuligt – at slå markedet uanset, hvor meget tid og hvor mange ressourcer man selv eller andre professionelle aktører er villige til at ofre på sagen.

Investering i brede passive indeksfonde sikrer også en stor risikospredning, idet man kommer til at eje mindre andele af alle de aktier, der indgår i de forskellige aktieindeks, som de enkelte fonde følger.
Under oplægget gennemgås forskellige former for passive indeksfonde, ligesom der ses nærmere på screeningsprocessen med, hvordan man finder de bedste og mest optimale fonde i forhold til ens egen investerings- og risikoprofil. Det skattemæssige aspekt inddrages ligeledes, idet valg af skattemiljø fx pensionsordning, aktiesparekonto eller frie midler, kan være en væsentlig faktor i valget af de enkelte fonde.

Her er nyttige links fra Talk’en:

Download vores ajourførte e-bog Guide til investering i ETF’er og indeksfonde 2022 under ”For medlemmer” (kræver Premium-medlemskab)

Læs generelt om passiv investering i indeksfonde

Om at finde egnede indeksfonde og ETF´er i forhold til de enkelte skattemiljøer

Læs om Skats positivliste for 2022 vedr. investeringsselskaber, herunder link til oversigt over de omfattede ETF´er

Se artikel hos screening af indeks ETF´er

Screening af ETF´er hos JustETF

Læs mere om aktiesparekontoen

Link til forskellige skatteartikler om aktier, investeringsforeninger 

Om skattegrænserne for 2021-2022

Download vores e-bog  Skatteguide for investorer under ”For medlemmer” (kræver Premium-medlemskab)

Se Talk om børns muligheder for investering i et skattemæssigt perspektiv fra aug 2021 

Se Talk om optimering af skat af investering 2021/2022 fra nov 2021

Vores anmeldelse af Nordnet

Vores anmeldelse af SaxoInvestor

Tilknyttet materiale

Der er tilknyttet materiale til dette webinar, men det kræver premium medlemskab at se det.

BLIV PREMIUM MEDLEM HER

Andreas Damgaard

Andreas Damgaard er uddannet cand.merc.jur med mange års erfaring fra den finansielle sektor, herunder bl.a. børs- og banksektoren. Han har især været beskæftiget med forskellige aspekter af værdipapirhandel og compliance. Han har selv investeret i mange år primært som langsigtet investor især i indeksfonde og nordiske aktier og har en dyb indsigt i forskellige handelsplatforme samt i regler, love og skat, hvad angår handel med værdipapirer. Andreas Damgaard har blandt andet udarbejdet skatteguides for investorer og tradere for hhv. invested.dk og for daytrader.dk.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE

5 kommentarer