De fleste kender til den traditionelle børneopsparing, hvor det årlige afkast er skattefrit. Denne ordning fungerer skattemæssigt optimalt, men desværre er det kun muligt at indsætte mindre beløb. Mindre kendt er det, at børn fra fødslen tildeles et personfradrag, som kan benyttes til at sikre barnet et årligt skattefrit afkast af bestemte typer værdipapirer.

Hvis børnene har anden formue eller måske løbende får penge fra fx bedsteforældre, er det selvfølgelig fornuftigt at investere dem i optimale skattemiljøer. Samtidig er det også vigtigt at finde de rigtige investeringsprodukter, så barnet i det mindste kan udnytte sit årlige personfradrag og dermed undgå løbende beskatning.

Vidste du fx, at hvis barnets frie midler sættes i en aktiebaseret, udbyttebetalende dansk investeringsforening, så vil barnet blive beskattet med 27%. Men hvis barnets midler i stedet sættes i en  akkumulerende investeringsforening eller en fond, som beskattes som kapitalindkomst, så vil man kunne udnytte barnets personfradrag, og afkastet vil dermed som hovedregel være skattefrit op til en vis grænse?

Under oplægget vil de forskellige muligheder børn har i form af børneopsparing, aktiesparekonto, pensionsordninger og frie midler blive gennemgået. Vi vil se på fordele og ulemper ved de enkelte skattemiljøer. Fokus vil være på at finde og investere i de – i skattemæssig forstand – rigtige investeringsfonde og ETF’er (fx indeksfonde), så barnet i en vis grad kan undgå beskatning.

Har du en ven, som du vil tippe om denne gratis LIVE Talk fra Invested.dk? Så brug delemulighederne nedenfor.

Tilknyttet materiale

Der er tilknyttet materiale til dette webinar, men det kræver premium medlemskab at se det.

BLIV PREMIUM MEDLEM HER

Andreas Damgaard

Andreas Damgaard er uddannet cand.merc.jur med mange års erfaring fra den finansielle sektor, herunder bl.a. børs- og banksektoren. Han har især været beskæftiget med forskellige aspekter af værdipapirhandel og compliance. Han har selv investeret i mange år primært som langsigtet investor især i indeksfonde og nordiske aktier og har en dyb indsigt i forskellige handelsplatforme samt i regler, love og skat, hvad angår handel med værdipapirer. Andreas Damgaard har blandt andet udarbejdet skatteguides for investorer og tradere for hhv. invested.dk og for daytrader.dk.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE

Tilføj kommentar