At investere i aktier kan være en god idé af flere grunde, som tilsammen udgør en strategi for finansiel vækst og diversificering af ens investeringsportefølje:

  • Potentiale for højere afkast: Historisk set har aktier haft et højere afkast over lang sigt sammenlignet med obligationer og sparekonti. Dette potentiale dem attraktive for investorer, der søger at øge deres formue over tid.
  • Beskyttelse mod inflation: Over tid har aktieinvesteringer vist sig at være en af de bedste måder at beskytte købekraften på mod inflation. Mange virksomheder kan nemlig øge priserne sammen med inflationen. Det kan potentielt fører til højere indtjening og aktiekurser.
  • Diversificering: Ved at investere i en bred vifte af aktier eller aktiefonde kan investorer sprede deres risiko. Diversificering kan hjælpe med at beskytte porteføljen mod volatilitet i enkelte sektorer eller virksomheder.
  • Likviditet: Aktiemarkederne tilbyder høj likviditet. Det betyder, at aktier relativt let kan købes og sælges. Dette giver investorer fleksibilitet til hurtigt at justere deres portefølje i overensstemmelse med deres risikotolerance og investeringsmål.
  • Ejerskab i virksomheder: Når du køber aktier, får du en ejerandel i en virksomhed. Dette inkluderer potentielt rettigheder til at stemme ved generalforsamlinger og modtage udbytte, hvis virksomheden udbetaler dette.
  • Tilgængelighed for alle: Med introduktionen af online handelsplatforme er det blevet lettere og mere tilgængeligt for den almindelige befolkning at investere i aktier, selv med små beløb.

Fokus på muligheder og risiko ved aktier

Det er dog vigtigt at huske, at investering i aktier også indebærer risiko. Derfor bør investering i aktier være en del af en velovervejet investeringsstrategi, der tager højde for den enkelte investors risikotolerance, investeringshorisont og finansielle mål.

Ovenstående video er en del af det omfattende materiale, vi har hos invested.dk, og som henvender sig til både begyndere og erfarne investorer. Du kan få adgang til det meste, hvis du har et gratis medlemskab.

Se alle videoerne i vores forløb her
eller få personlig sparing med Martin Juul-Olsen

Martin Juul Olsen

Martin Juul Olsen er en passioneret underviser og investeringscoach, som hjælper nybegyndere gennem “investeringsjunglen”. Det gør han gennem sit online kursus "Basics of investments" samt direkte 1:1 sparring. Han fik kendskab til investeringsverdenen i 2009, da hans mor mistede sit job under finanskrisen - ud ad vinduet røg hans egen og hans søskendes børneopsparing. I stedet for at blive skræmt af situationen igangsatte det en interesse for, hvordan man kunne begå sig på aktiemarkedet, og Martin købte sin første aktie som 20-årig. Hans interesse blev sidenhen en passion, og i 2021 tog han beslutningen om at sige sit job op som Product Manager i medtech industrien for at dedikere sig 100% til at hjælpe nybegyndere godt i gang på aktiemarkedet.

Se alle indlæg

Martin Juul Olsen

Martin Juul Olsen er en passioneret underviser og investeringscoach, som hjælper nybegyndere gennem “investeringsjunglen”. Det gør han gennem sit online kursus "Basics of investments" samt direkte 1:1 sparring. Han fik kendskab til investeringsverdenen i 2009, da hans mor mistede sit job under finanskrisen - ud ad vinduet røg hans egen og hans søskendes børneopsparing. I stedet for at blive skræmt af situationen igangsatte det en interesse for, hvordan man kunne begå sig på aktiemarkedet, og Martin købte sin første aktie som 20-årig. Hans interesse blev sidenhen en passion, og i 2021 tog han beslutningen om at sige sit job op som Product Manager i medtech industrien for at dedikere sig 100% til at hjælpe nybegyndere godt i gang på aktiemarkedet.