Der er stor forskel på sund investering, og så det man kan kalde ”gambling”. At
investere på en sund og fornuftig måde indebærer en strategisk og velovervejet
tilgang til at opbygge og forvalte de aktier og obligationer, du har tænkt dig at
investere i. 

Så hvad er en god investering? Det er en proces, der kræver disciplin og en forståelse af både de
muligheder og risici, der er forbundet med forskellige investeringsformer.

I denne video lærer du at forstå om hvad er en god investering er.

Grundlæggende principper for sund investering:
1. Definer dine finansielle mål
2. Forstå din risikotolerance
3. Diversificer dine investeringer (spred din risiko)
4. Vær disciplineret og langsigtet orienteret
5. Forstå, hvad du investerer i
6. Gør brug af en vis grad af ”automatisering”
7. Overvåg og juster din portefølje – med måde
8. Vær opmærksom på omkostninger


At investere på en sund og fornuftig måde kræver en afbalanceret tilgang, der tager
højde for dine personlige og finansielle omstændigheder. Ved at følge disse principper
kan du øge dine chancer for at opnå dine finansielle mål. Og opnår viden om, hvad en god investering er.

Ovenstående video er en del af det omfattende materiale, vi har hos invested.dk. Du kan få adgang til det meste, hvis du har et gratis medlemskab.

Invested.dk er Danmarks store online investeringsklub. Vi tilbyder en bred vifte af materialer, herunder artikler, kurser, podcasts, og webinars, som er designet til at hjælpe dig med at forstå og navigere i investeringsverdenen.

Se alle videoerne i vores forløb her
eller få personlig sparing med Martin Juul-Olsen

Martin Juul Olsen

Martin Juul Olsen er en passioneret underviser og investeringscoach, som hjælper nybegyndere gennem “investeringsjunglen”. Det gør han gennem sit online kursus "Basics of investments" samt direkte 1:1 sparring. Han fik kendskab til investeringsverdenen i 2009, da hans mor mistede sit job under finanskrisen - ud ad vinduet røg hans egen og hans søskendes børneopsparing. I stedet for at blive skræmt af situationen igangsatte det en interesse for, hvordan man kunne begå sig på aktiemarkedet, og Martin købte sin første aktie som 20-årig. Hans interesse blev sidenhen en passion, og i 2021 tog han beslutningen om at sige sit job op som Product Manager i medtech industrien for at dedikere sig 100% til at hjælpe nybegyndere godt i gang på aktiemarkedet.

Se alle indlæg

Martin Juul Olsen

Martin Juul Olsen er en passioneret underviser og investeringscoach, som hjælper nybegyndere gennem “investeringsjunglen”. Det gør han gennem sit online kursus "Basics of investments" samt direkte 1:1 sparring. Han fik kendskab til investeringsverdenen i 2009, da hans mor mistede sit job under finanskrisen - ud ad vinduet røg hans egen og hans søskendes børneopsparing. I stedet for at blive skræmt af situationen igangsatte det en interesse for, hvordan man kunne begå sig på aktiemarkedet, og Martin købte sin første aktie som 20-årig. Hans interesse blev sidenhen en passion, og i 2021 tog han beslutningen om at sige sit job op som Product Manager i medtech industrien for at dedikere sig 100% til at hjælpe nybegyndere godt i gang på aktiemarkedet.