Selvom du har forskellige strategier og overvejelser inden du køber eller sælger, så influeres du af frygt, optimisme, og din vurdering af risici. Du er ikke en robot, men et menneske af kød og blod med følelser, hormoner og neuroner.

På dette webinar får vi besøg af Jens Balle, som har over 30 års erfaring med de finansielle markeder og 15 år med investorpsykologi og adfærdsøkonomi.

Som mennesker kan vi slet ikke forstå risiko ved investering. Vi kan forstå risikoen for at blive angrebet eller komme til skade, men hvordan vi vil reagere “hvis værdien falder 15 %”, kan vi slet ikke forudsige.

Men vi elsker at reducere kompleksiteten for at forstå situationen, for det hjælper os på rette vej. Men verden er ikke sort og hvid. Som investor læser du artikler, lytter til podcasts og ser webinarer for at højne din viden om børsmarkederne og dets dynamikker. Dette giver dig en relation til dine kilder og en grad af tillid.

Hvis du har høj tillid til kilden, så er det også en god måde at reducere kompleksiteten ved en given situation – du outsourcer så at sige stillingtagen til en anden ekspert eller institution.

Dette er en helt naturlig proces for mennesket – og vi gør det konstant. Men hvad gør denne proces ved din vurdering af risici?

På dette webinar dykker vi derfor ned i adfærdspsykologien og bliver klogere på, hvordan mennesker vurderer risici og andre psykologiske processer ved investering.

Oplægsholderen Jens Balle udgav den populære bog ”Når hulemænd investerer” i 2021, der afdækker adfærdspsykologien ved investering. Han er desuden aktuel med en helt ny podcast “Investering på hjernen”, som du kan finde dér, hvor du lytter til din podcast.

Avatar photo

Jens Balle

Jens Balle har mere end 30 års erfaring med de finansielle markeder med fokus på kundevendte aktiviteter. Han har en HD i finansiering og en MBA. Jens Balle har studeret de seneste finansielle kriser, og har undersøgt, hvordan man som investorer ofte træffer irrationelle beslutninger. I januar 2016 udgav Jens Balle bogen "Hulemænd i habitter", der giver læseren en indføring i adfærdsøkonomien. Bogen udkom i 2021 i tredje oplag.

Jens Balle er desuden en populær foredragsholder blandt andet omkring psykologi og investering. Han er kendt fra Millionærklubben, Børsen Play, Nordea Invest, R4DIO, FINANS m.fl. og har optrådt flere gange for invested.dk.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE

Tilføj kommentar