Plata er en helt ny platform, der formidler omlægning af banklån uden pant, forbrugslån, lån på kreditkort og kassekreditter. Via Plata kan man nemlig låne penge direkte til hinanden, borger til borger.

Plata ønsker at afhjælpe to udfordringer for det danske samfund: På den ene side står der mere end 1.000 mia. kroner på indlånskonti til negativ eller ingen rente og bliver mindre værd i takt med inflationen. På den anden side er det svært at optage gæld på det danske lånemarked og – mange danskere – har meget høje omkostninger for deres privatgæld. De to udfordringer løser Plata ved at bringe begge parter til platformen.

Plata er med andre ord en deleøkonomisk platform, der vil demokratisere långivning og i højere grad give danskerne, fremfor pengeinstitutterne, muligheden for at tjene penge på ind- og udlån, peer-to-peer, altså person-til-person, udenom bankerne.

I webinaret vil administrerende direktør Rasmus Camborda Meilvang også komme ind på, hvordan han som daværende finanschef hos Thomas Cook i Danmark fik ideen til platformen, og sammen med Plata’s head of marketing, Victor Bybjerg Jensen, vil de forklare, hvordan platformen fungerer, hvordan du kan komme i gang med at investere dine penge i peer-to-peer lån.

Som investor eller långiver får du mulighed for at få et årligt afkast på 5,3 % samtidig med, at du hjælper et andet menneske med at refinansiere deres gæld til en lavere rente.
Platformen er den første af sin slags, hvor pengene udveksles direkte imellem forbrugerne, og hvor Plata overvåger gennem et innovativt system. Teknologien bag platformen gør det bl.a. muligt at verificere låntagers økonomi, at sikre at låntager har mødt sine tidligere gældsforpligtelser til tiden og gør det muligt for Plata at kreditrate låntagers økonomi forud for at man som långiver møder lånet på platformen.

Alle der låner og udlåner penge gør det på lige vilkår og der underskrives juridisk bindende kontrakter via NEMID.

Webinaret er sponsoreret.

Avatar photo

Rasmus Camborda Meilvang

Rasmus Camborda Meilvang er administrerende direktør, stifter og medejer af fintech virksomheden Plata, som er en deleøkonomisk platform, hvor private kan omlægge deres dyre gæld/kassekredit til en billigere én direkte mod andre private investorer.

Rasmus Camborda Meilvang er uddannet cand.merc.mib fra CBS fra 2007, og har siden arbejdet i forskellige stillinger indenfor corporate finance i danske og udenlandske firmaer. Han har sin ekspertise og erfaring indenfor risikostyring med finansielle produkter og commodities, likviditets- og gældsstyring samt udvikling af betalingsløsninger. Rasmus har bl.a. medvirket til en mere nøjagtig likviditetsstyring og optimering af arbejdskapital hos hhv. FLSmidth og Thomas Cook Airlines, og har desuden været en central drivkraft i ny, smartere betalingsløsning hos Thomas Cook Airlines.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE

Tilføj kommentar