Hvis du gerne vil være på forkant med skatten af dine investeringer i 2022, og sikre dig at du ikke betaler mere end højst nødvendigt, så bør du deltage i denne Talk.

Skat åbner officielt for adgang til at rette og godkende årsopgørelsen for 2022 den 13. marts.

Som udgangspunkt har man pligt til at foretage eventuelle rettelser og godkende årsopgørelsen senest 1. maj, hvis man har handlet værdipapirer via en dansk bank eller udbyder. Langt det meste vil være indberettet og skatten vil i mange tilfælde kunne blive beregnet automatisk.

På visse områder skal man dog selv sørge for at indberette i de korrekte rubrikker ligesom man selv er ansvarlig for at det er gjort korrekt.

For ikke at snyde sig selv eller Skat bør man derfor kontrollere, at tallene ser rigtige ud. Såfremt man har handlet med værdipapirer igennem en udenlandsk bank eller broker, som ikke indberetter automatisk til Skat, kan man foretage rettelser frem til 1. juli. Man kan bl.a. risikere at snyde sig selv, hvis man f.eks. har handlet værdipapirer, som Skat ikke har modtaget besked om. Indberettes dette ikke i rette tid, kan man risikere at fortabe retten til at kunne udnytte eventuelle tab på værdipapirhandel, som er opstået i løbet af sidste år eller hvis du senere skulle lide et tab på værdipapirer, som endnu ikke er realiserede.

Under Talken gennemgås relevante skatteregler for investorer, og det forklares nærmere, hvordan indberetning af handel med aktier, fonde (investeringsforeninger og investeringsselskaber), obligationer og finansielle kontrakter finder sted. De relevante rubrikker på årsopgørelsen gennemgås ligesom de – i visse tilfælde noget komplicerede regler for overførsel af tab – belyses nærmere. Både indberetning for danske og for udenlandske udbydere gennemgås.

Tilknyttet materiale

Der er tilknyttet materiale til dette webinar, men det kræver premium medlemskab at se det.

BLIV PREMIUM MEDLEM HER

Andreas Damgaard

Andreas Damgaard er uddannet cand.merc.jur med mange års erfaring fra den finansielle sektor, herunder bl.a. børs- og banksektoren. Han har især været beskæftiget med forskellige aspekter af værdipapirhandel og compliance. Han har selv investeret i mange år primært som langsigtet investor især i indeksfonde og nordiske aktier og har en dyb indsigt i forskellige handelsplatforme samt i regler, love og skat, hvad angår handel med værdipapirer. Andreas Damgaard har blandt andet udarbejdet skatteguides for investorer og tradere for hhv. invested.dk og for daytrader.dk.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE

4 kommentarer

 • Hvad er det banken i Danmark skal vide , når vi indbetale profit fra udenlandske handel?
  Det kunne være bitcoin, eller igennem udenlandske traders.

  • Banken skal kun vide hvilke andre lande du er skattepligtig i, ikke noget om dine fortjenester eller tab på udenlandske platforme.

   Det er SKAT der skal oplyses herom.
   Blanket 04.012.
   Hvilken er en selvangivelsesblanket ved navn “Oplysningsskema for
   udenlandsk indkomst”, er her din gode ven.

   Hvad jeg efter meget frustration fandt ud af, er at hvis man spørger den rigtige person rigtig pænt, så kan de trykke på en knab og denne blanket vil blive inkorporeret i din selvangivelse på SKATS hjemmeside for året efter.

   OBS. Jeg er ikke en finansiel rådgiver, men blot en invester der har brugt alt for mange timer på opkald med ikke specielt kompetente mennesker i den anden ende af røret hos SKAT.