Hvis du gerne vil være på forkant med skatten af dine investeringer i 2023, og sikre dig at du ikke betaler mere end højst nødvendigt, så bør du deltage i denne Talk. Har du fx restskat opkræver Skat hele 5,5% i årlig rente allerede fra 1. januar i år. Derfor bør man indbetale denne så hurtigt som muligt, hvis man gerne vil undgå den ekstra rente.

Skat åbner officielt for adgang til at rette og godkende årsopgørelsen for 2023 den 11. marts.

Som udgangspunkt har man pligt til at foretage eventuelle rettelser og godkende årsopgørelsen senest 1. maj, hvis man har handlet værdipapirer via en dansk bank eller udbyder. Langt det meste vil være indberettet og skatten vil i mange tilfælde kunne blive beregnet automatisk.

På visse områder skal man dog selv sørge for at indberette i de korrekte rubrikker ligesom man selv er ansvarlig for at det er gjort korrekt.

For ikke at snyde sig selv eller Skat bør man derfor kontrollere, at tallene ser rigtige ud. Såfremt man har handlet med værdipapirer igennem en udenlandsk bank eller broker, som ikke indberetter automatisk til Skat, kan man foretage rettelser frem til 1. juli, hvor man senest skal godkende sin årsopgørelse. Man kan bl.a. risikere at snyde sig selv, hvis man f.eks. har handlet værdipapirer, som Skat ikke har modtaget besked om. Indberettes dette ikke i rette tid, kan man risikere at fortabe retten til at kunne udnytte eventuelle tab på værdipapirhandel, som er opstået i løbet af sidste år eller hvis du senere skulle lide et tab på værdipapirer, som endnu ikke er realiserede.

Under Talken gennemgås relevante skatteregler for investorer, og det forklares nærmere, hvordan indberetning af handel med aktier, fonde (investeringsforeninger og investeringsselskaber), obligationer og finansielle kontrakter finder sted. De relevante rubrikker på årsopgørelsen gennemgås ligesom de – i visse tilfælde noget komplicerede regler for overførsel af tab – belyses nærmere. Både indberetning for danske og for udenlandske udbydere gennemgås.

Andreas Damgaard

Andreas Damgaard er uddannet cand.merc.jur med mange års erfaring fra den finansielle sektor, herunder bl.a. børs- og banksektoren. Han har især været beskæftiget med forskellige aspekter af værdipapirhandel og compliance. Han har selv investeret i mange år primært som langsigtet investor især i indeksfonde og nordiske aktier og har en dyb indsigt i forskellige handelsplatforme samt i regler, love og skat, hvad angår handel med værdipapirer. Andreas Damgaard har blandt andet udarbejdet skatteguides for investorer og tradere for hhv. invested.dk og for daytrader.dk.

Se alle indlæg
 
Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE

Tilføj kommentar