Det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal sammensætte en optimal portefølje af indeksfonde, hvor man også inddrager beskatningselementet.

Skattereglerne blev for frie midler for nyligt justeret i forhold til bl.a. de prisbillige udenlandske indeksbaserede ETF’er. Desværre har ændringen ikke ligefrem gjort det lettere at finde ud af, hvilke indeksfonde man bør investere i og hvornår. Forskellige investeringsmiljøer såsom midler indsat på en aktiesparekonto, pensionsmidler, selskabsmidler, virksomhedsmidler, frie midler og børns midler fordrer nemlig forskellige typer af fonde, hvis man gerne vil sikre sig, at man maksimerer sit afkast efter skat.

Webinaret vil udover ovenstående desuden komme nærmere ind på, hvad en indeksbaseret ETF er, hvilke typer der findes og hvordan man lettest screener markedets enorme udbud, når man skal vælge specifikke indeksfonde til sin portefølje.

Webinaret har fokus på de passive indeksfonde på grund af de lave årlige omkostninger, som over tid typisk giver et højere afkast end lignende aktivt forvaltede fonde. Konklusionerne og de skattemæssige aspekter er dog de samme, uanset om der er tale om aktive eller passive fonde.

Andreas Damgaard

Andreas Damgaard er uddannet cand.merc.jur med mange års erfaring fra den finansielle sektor, herunder bl.a. børs- og banksektoren. Han har især været beskæftiget med forskellige aspekter af værdipapirhandel og compliance. Han har selv investeret i mange år primært som langsigtet investor især i indeksfonde og nordiske aktier og har en dyb indsigt i forskellige handelsplatforme samt i regler, love og skat, hvad angår handel med værdipapirer. Andreas Damgaard har blandt andet udarbejdet skatteguides for investorer og tradere for hhv. invested.dk og for daytrader.dk.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE