Handler du ikke i rette tid, kan du risikere at snyde dig selv i skat! I forbindelse med at Skattestyrelsen den 11. marts 2019 åbner op for, at man kan se sin årsopgørelse for 2018 og foretage ændringer i denne, afholder vi et webinar om, hvad man skal være særlig opmærksom på, hvis man har handlet med værdipapirer i løbet af 2018.

Du har som udgangspunkt pligt til foretage eventuelle rettelser i årsopgørelsen senest 1. maj, hvis der mangler oplysninger i denne. Du kan bl.a. risikere at snyde dig selv, hvis du f.eks. har handlet værdipapirer, som Skattestyrelsen ikke har modtaget besked om, hvis du f.eks. har handlet igennem en udenlandsk bank eller broker, som ikke indberetter automatisk. Indberetter du ikke dette, kan du risikere at fortabe retten til at kunne udnytte eventuelle tab på værdipapirhandel, som er opstået i 2018 eller hvis du senere skulle lide et tab på værdipapirer, som endnu ikke er realiserede.

Herudover tæller Skats rentetaksameter allerede fra 1. januar i år, hvis dine investeringer betyder, at du kommer til at betale restskat, hvorfor det af hensyn til påløbne renter vil være en god ide at afslutte årsopgørelsen hurtigst muligt.

På webinaret gennemgås skattereglerne for indberetning af handel med aktier, investeringsforeninger, obligationer, udenlandske fonde og finansielle kontrakter. De relevante rubrikker på årsopgørelsen forklares ligesom de i visse tilfælde noget komplicerede regler for overførsel af tab belyses nærmere.

Andreas Damgaard

Andreas Damgaard er uddannet cand.merc.jur med mange års erfaring fra den finansielle sektor, herunder bl.a. børs- og banksektoren. Han har især været beskæftiget med forskellige aspekter af værdipapirhandel og compliance. Han har selv investeret i mange år primært som langsigtet investor især i indeksfonde og nordiske aktier og har en dyb indsigt i forskellige handelsplatforme samt i regler, love og skat, hvad angår handel med værdipapirer. Andreas Damgaard har blandt andet udarbejdet skatteguides for investorer og tradere for hhv. invested.dk og for daytrader.dk.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE

Tilføj kommentar