Mange private investorer tror, at det alene handler om at finde de rigtige aktier. Men i virkeligheden handler det i langt højere grad om at finde sig selv, for kendskabet til ens reaktionsmønstre kan vende et underskud på aktiemarkedet til et overskud. I dette webinar vil Jens Balle give en indføring i adfærdsøkonomi og gennemgå nogle af de fælder, vi som investorer typisk falder i. Det handler blandt andet om, at vi som investorer:

• Overvurdere egen viden
• Undervurdere risiko for selv at blive ramt
• Huske gamle priser (ankerpunkt)
• Lade os rive med (det netop hændte sætter vi større værdi ved)

Det gør det svært at købe billigt og sælge dyrt, som jo ellers er investeringens grundregel. Jens Balle har arbejdet mere end 28 år med investeringer i ind- og udland, og er forfatter til bogen “Hulemænd i habitter”.

 

Avatar photo

Jens Balle

Jens Balle har mere end 30 års erfaring med de finansielle markeder med fokus på kundevendte aktiviteter. Han har en HD i finansiering og en MBA. Jens Balle har studeret de seneste finansielle kriser, og har undersøgt, hvordan man som investorer ofte træffer irrationelle beslutninger. I januar 2016 udgav Jens Balle bogen "Hulemænd i habitter", der giver læseren en indføring i adfærdsøkonomien. Bogen udkom i 2021 i tredje oplag.

Jens Balle er desuden en populær foredragsholder blandt andet omkring psykologi og investering. Han er kendt fra Millionærklubben, Børsen Play, Nordea Invest, R4DIO, FINANS m.fl. og har optrådt flere gange for invested.dk.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE