Passiv investering er i hastig vækst. Flere og flere investorer kan se det fornuftige i at købe såkaldte indeksfonde med lave omkostninger, sådan at de ganske enkelt følger et marked – for eksempel det globale aktiemarked – og investerer i en meget bred portefølje af aktier. På den måde behøver man ikke at finde nålen i høstakken, sådan som det nogle gange kan være at finde de gode aktier. Man investerer i stedet for i hele høstakken!

Det globale aktiemarked stiger i gennemsnit med 7-8% om året, og af den årsag er mange investorer godt tilfredse med bare at følge aktiemarkedets udvikling som helhed, i stedet for at forsøge at slå det ved at udvælge nogle særligt gode aktier.

Passiv investering kan være en løsning til de investorer, som ikke ønsker at bruge tid og kræfter på at udvælge enkeltaktier, men det kan også være et supplement til investorer, som gerne vil sprede sin risiko mest muligt og måske ikke ønsker at investere i enkeltaktier fra særlige verdensdele eller andet.

På webinaret ser vi på de passive fonde, der findes på markedet, samt hvordan man screener markedet og finder de bedste og mest optimale fonde i forhold til ens egen investerings- og risikoprofil. Vi gennemgår også, hvordan man kan sammensætte en portefølje af passive fonde, hvor man også tager hensyn til de forholdsvis komplicerede skatteregler, der gælder i visse investeringssituationer.

Webinaret er en del af vores forløb “Bliv aktiehaj på 5 uger”.

Tilknyttet materiale

Der er tilknyttet materiale til dette webinar, men det kræver et medlemskab at se det.

BLIV MEDLEM HER

Andreas Damgaard

Andreas Damgaard er uddannet cand.merc.jur med mange års erfaring fra den finansielle sektor, herunder bl.a. børs- og banksektoren. Han har især været beskæftiget med forskellige aspekter af værdipapirhandel og compliance. Han har selv investeret i mange år primært som langsigtet investor især i indeksfonde og nordiske aktier og har en dyb indsigt i forskellige handelsplatforme samt i regler, love og skat, hvad angår handel med værdipapirer. Andreas Damgaard har blandt andet udarbejdet skatteguides for investorer og tradere for hhv. invested.dk og for daytrader.dk.

Se alle indlæg

Bedømmelser:

Der er ingen bedømmelser endnu. Vær den første til at skrive en.


Bedømmelse
Kommentar

OPSUMERING

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget god0%
Middel0%
Mindre god0%
Ringe0%

BEDØMMELSE

Tilføj kommentar